divendres, 7 de maig del 2010

Exercici correcció

Corregeix i computa aquest exercici (pots fer servir la calculadora del bloc) tenint en compte que llevarem 0.1 punts per errada no trobada o mala correcció:


Imaginat una fetxa, li va dir en Giacomino amb veu enrogallada, una data: 1903. I un lloc olvidat en la solitut dels mapes, a la montanya ferestega de
la Sardenya interior, molt aprop d’alla on som ara pero infinitament lluny dels paisajes plàsids gargotejats per les comoditats de les carreteres i les antenes de la televisió. Has de viatjar en el pensament fins allà on no van arribar a colonizar els romans ara fa dos-mil anys, una gent indòmita i una terra abrubta, on l’home ha d’esgarrapar a la roca un rossegó de pa, on no pot donar els seus fills si no el formatge que pot escamotejar al moment de pasar comptes amb el amo, on el bestiar que pastura pertany al padrone, com la vida pròpia del pastor… i la seva mort, oh, la seva mort tambe, no es mes important un pastor que la bèstia que mena!, un lloc on les criatures raquítiques ploren de fam… ho veus? To imagines? Provaho, encara que et sigui difícil.

Homes durs, curtits pel sòl i pel vent, buscant abric entre el gebre i el gel que esberla les roques, perseguint els prats que fugen quan la calor t’aseca fins a l’anima. Mira. Son aixi: dones que han esgotat les llagrimes i tenen les mans cliveiades per la sosa i el fred, la pell fosca pel sol que crema, endurides pel treball. Intenta-ho, t’ho has d’imaginar, perquè d’altra manera res no tindria sentit.

La maleta sarda. Franco Cagneta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada